Dogajalo se je

DIHAM, TOREJ SEM

19.05.2021

V to življenje vstopimo s prvih dihom in ga z zadnjim zapustimo. Dihanje nas spremlja vse življenje. Kot otroci smo dihali pravilno, ko pa nam je življenje prinašalo izzive, ki so nas pričeli bremeniti, je naše dihanje postajalo nepravilno in plitko. In s tem je naše zdravje in počutje postajalo vse slabše.

Pravilno dihanje je ključno za kvalitetno življenje na vseh ravneh. Globoko in polno dihanje je prvi pogoj, da se pričenja samozdravljenje. V ayurvedi in tradicionalni kitajski medicini verjamemo, da lahko pravilno dihanje pozdravi vse bolezni. Potrebno se je le znova naučiti teh znanj oz. veščin. Sploh v času pretečih virusnih obolenj je dihanje izjemno pomemben faktor za dvig lastne odpornosti.

Na Zoom delavnici se bomo naučili pozabljenih znanj o dihanju in o pomenu le tega za nas. Spoznali bomo osnovne in najbolj pomembne tehnike dihanja, ki očisti pljuča, ki uravnoteži notranje procese v nas samih (npr. hormonski sistem) poleg tega pa nas tudi umirja tako mentalno kot tudi čustveno. Gre za tehnike, ki se jih lahko nauči vsak posameznik brez posebnega predznanja.Vadite lahko sede ali leže v varnem okolju doma. Vsak udeleženec prejme pisne napotke za nadaljnjo samostojno vadbo dihanja.

Delavnico bo vodila Marta Perčič, joga učiteljica (JZS 600), predsednica Društva Moja joga z 29 leti izkušenj v jogi.

Srečanje bo potekalo: v sredo, 19. maja 2021, ob 19. uri

Kje: spletna aplikacija Zoom – prijavljeni boste povezavo prejeli na e-naslov*

Obvezna je predhodna prijava na e-mail: info@vgc-posavje.si (prijavljenim bomo na e-naslov posredovali povezavo do Zoom srečanja). Prijave sprejemamo do 19. 5. do 12. ure.

Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni!

Vse objave
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Ljudska univerza Krško javna organizacija za izobraževanje odraslih v Posavju, Brezplačna izobraževanja, Delavnice
Evropski socialni sklad

Naročite se na e-novice