Dogajalo se je

OMAN V TROJE - PESEK, MORJE IN PRIJETNI LJUDJE

11.11.2020

Večgeneracijski center Posavje vabi na potopisno predavanje

OMAN V TROJE - PESEK, MORJE IN PRIJETNI LJUDJE

Vabimo vas na virtualno potovanje po prijetnem Omanu s Sonjo Poznič Cvetko. Naj vas povabijo in nagovorijo kar njene besede:

"Tja sem se odpravila z možem in skoraj dveletnico, z najetim terenskim avtomobilom in domačim šotorom, ki smo ga postavili marsikje - na samotni plaži, v puščavi, na robu kanjona. V mestih se stikajo sodobna arhitektura in tradicionalne bajte, povsod so orientalski vonj po kadilu, silhuete minaretov in klici k molitvi. Na plažah, ki zaživijo ob večerih, prevladujeta vriskanje in igra otrok, v puščavski divjini pa tišina in nešteto zvezd. In presenečenje za ovinkom, ko ugotovimo, da vendarle nismo tako sami: tam namreč najdemo bivališče beduinske družine, ki nas povabi na skodelico pred nami pomolzenega kozjega mleka. V goratem predelu pa nama mladenič, ki žari ob razlagi o bližajoči se poroki in darilih za svojo nevesto, postreže omamno kavo - z aromo kardamoma, žafrana in cvetov vrtnic. Dateljne vedno priložijo zraven. Pridite zraven tudi vi!"

Predavanje bo izvedeno preko spleta, in sicer v aplikaciji Zoom. Aplikacija Zoom deluje tako, da na svoj e-mail prejmete povezavo, ki jo potem odprete. Uporaba je preprosta in je možna na računalniku, telefonu ali tablici. Za dodatna navodila in pomoč pri uporabi vam bomo na voljo. Obvezna je predhodna prijava na e-mail: info@vgc-posavje.si. Prijavljenim bomo na e-naslov posredovali povezavo do Zoom srečanja.

Kdaj: v sredo, 11. novembra 2020, ob 18. uri

Kje: spletna aplikacija Zoom – povezavo za dostop boste prejeli na e-naslov

Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni!

Vse objave
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Ljudska univerza Krško javna organizacija za izobraževanje odraslih v Posavju, Brezplačna izobraževanja, Delavnice
Evropski socialni sklad

Naročite se na e-novice