Dogajalo se je

Predavanje: Kako uspešno vzgojimo krepke in zdrave sadike v stanovanju (Jerneja Jošar)

08.03.2020

Večgeneracijski center Posavje vabi na predavanje Jerneje Jošar

KAKO USPEŠNO VZGOJIMO KREPKE IN ZDRAVE SADIKE V STANOVANJU

Konec februarja ali v začetku marca je čas, ko začnemo z vzgojo sadik v zaščitenih prostorih. Vsakega navdušenega vrtičkarja v tem času že pošteno srbijo prsti in tudi če nimamo veliko prostora, si vsaj nekaj sadik radi vzgojimo sami. Da bodo kasneje na vrtu rastline krepke in zdrave, pridelki pa obilni, je odvisno od sadike. Zelo pomembno je, da so te zdrave, krepke in čokate.

Na predavanju bomo izvedeli kako izberemo seme, kakšne posodice in lončke lahko uporabimo za setev in presajanje, kakšen je dober substrat, kdaj je pravi čas setev v notranje prostore, kakšen je rok trajanja semen, kakšen pomen ima temperatura in svetloba, zakaj so rastlinice pretegnjene, katere bolezni napadajo sejančke in sadike, katere vrtnine presajamo in kdaj presajamo na prosto.

O predavateljici:

Jerneja Jošar, univ. dipl. inženirka agronomije, je svoj košček raja našla v Ljubljani, kjer je s poslovnim partnerjem uredila ljubko vrtnarijo Vrtnarska hiša. Na ekološkem vrtičku prireja delavnice in izobraževanja, s prodajnim programom pa poskrbi, da imajo ekološki vrtičkarji na voljo vse, kar potrebujejo. Piše članke za različne tiskane in elektronske medije, predava, je osebna svetovalka in že vrsto let ureja ter načrtuje zasaditve trajnostnih vrtov in balkonov. Je tudi avtorica knjig Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo, Moj vrt je lahko balkon in najnovejše Z Jernejo do zdravega vrta.

Kdaj: v ponedeljek, 9. marca 2020, ob 10. uri

Kje:Večgeneracijski center Posavje, CKŽ 44, Krško

Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni!

Vse objave
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Ljudska univerza Krško javna organizacija za izobraževanje odraslih v Posavju, Brezplačna izobraževanja, Delavnice
Evropski socialni sklad

Naročite se na e-novice