Dogajalo se je

Predavanje: Tudi zelenjavni vrt potrebuje načrt (Jerneja Jošar)

01.03.2020

Večgeneracijski center Posavje vabi na predavanje Jerneje Jošar

TUDI ZELENJAVNI VRT POTREBUJE NAČRT

V naravi rastline rastejo v mešanih združbah, v skupnostih, ki se dobro razumejo in kjer si delijo prostor, svetlobo, hranila in vodo. Nikjer v naravi ne boste videli večjega kosa zemlje, kjer bi rasla samo ena rastlina. Narava že ve, zakaj je tako. Naj bo tako tudi na naših vrtovih! S pravimi kombinacijami vrtnin, dišavnic in cvetja bo naš vrt zdrav in lep, v vsakem trenutku bo izkoriščen vsak košček zemlje, pridelki pa bodo obilni.

Kaj je tisto, kar moramo upoštevati pri načrtovanju naših vrtov? Vabljeni na predavanje, kjer bomo spregovorili o vsem tem.

O predavateljici:

Jerneja Jošar, univ. dipl. inženirka agronomije, je svoj košček raja našla v Ljubljani, kjer je s poslovnim partnerjem uredila ljubko vrtnarijo Vrtnarska hiša. Na ekološkem vrtičku prireja delavnice in izobraževanja, s prodajnim programom pa poskrbi, da imajo ekološki vrtičkarji na voljo vse, kar potrebujejo. Piše članke za različne tiskane in elektronske medije, predava, je osebna svetovalka in že vrsto let ureja ter načrtuje zasaditve trajnostnih vrtov in balkonov. Je tudi avtorica knjig Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo, Moj vrt je lahko balkon in najnovejše Z Jernejo do zdravega vrta.

Kdaj: v ponedeljek, 2. marca 2020, ob 16. uri

Kje:Večgeneracijski center Posavje, CKŽ 44, Krško

Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni!

Vse objave
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Ljudska univerza Krško javna organizacija za izobraževanje odraslih v Posavju, Brezplačna izobraževanja, Delavnice
Evropski socialni sklad

Naročite se na e-novice