Dogajalo se je

Spletno predavanje Jerneje Jošar: Kako uspešno vzgojimo zdrave in krepke sadike v stanovanju

11.02.2021

Večgeneracijski center Posavje vabi na spletno predavanje Jerneje Jošar

KAKO USPEŠNO VZGOJIMO KREPKE IN ZDRAVE SADIKE V STANOVANJU

Konec februarja je čas, ko začnemo z vzgojo sadik v zaščitenih prostorih. Vsakega navdušenega vrtičkarja v tem času že pošteno srbijo prsti in tudi če nimamo veliko prostora, si vsaj nekaj sadik radi vzgojimo sami. Če želimo, da bodo kasneje na vrtu rastline krepke in zdrave, pridelki pa obilni, moramo poskrbeti, da imamo zdrave, krepke in čokate sadike.

Na predavanju bomo izvedeli kako izberemo seme, kakšne posodice in lončke lahko uporabimo za setev in presajanje, kakšen je dober substrat, kdaj je pravi čas setev v notranje prostore, kakšen je rok trajanja semen, kakšen pomen ima temperatura in svetloba, zakaj so rastlinice pretegnjene, katere bolezni napadajo sejančke in sadike, katere vrtnine presajamo in kdaj presajamo na prosto.

O predavateljici:

Jerneja Jošar, avtorica uspešnic Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Vrtnarimo z Jernejo, Moj vrt je lahko balkon in Z Jernejo do zdravega vrta, je po poklicu agronomka. V Ljubljani ureja svoj ekološki zelenjavni vrt in skrbi za ekološki prodajni program. Že vrsto let ureja in načrtuje zasaditve vrtov in balkonov. Svoje znanje in pridobljene izkušnje rada deli z drugimi.

Obvezna je predhodna prijava na e-mail: info@vgc-posavje.si (prijavljenim bomo na e-naslov posredovali povezavo do Zoom srečanja).

Kdaj: v četrtek, 11. februarja 2021, ob 18. uri

Kje: spletna aplikacija Zoom – prijavljeni boste povezavo prejeli na e-naslov*

Udeležba je brezplačna. Prijazno vabljeni!

*Spletno predavanje bo izvedeno v aplikaciji Zoom, ki deluje tako, da na svoj e-mail prejmete povezavo, ki jo potem odprete. Uporaba je preprosta in je možna na računalniku, pametnem telefonu ali tablici. Za dodatna navodila in pomoč pri uporabi vam bomo na voljo na tel. številki 051 279 632 (Tanja).

Vse objave
Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
Ljudska univerza Krško javna organizacija za izobraževanje odraslih v Posavju, Brezplačna izobraževanja, Delavnice
Evropski socialni sklad

Naročite se na e-novice